Aktualizace SkyBlock serveru na verzi 1.12

V neděli 9.12.2018 bude v odpoledních hodinách probíhat aktualizace SkyBlock serveru na Minecraft verzi 1.12, s čím se také budeme moci připravit na následné další aktualizace ostatních systémů.

Aktualizace je již připravená a byla testována přes 3 měsíce, vzhledem k velkým úpravám v nejrůznějších pluginech, které na SkyBlock serveru máme. Po této aktualizaci by mělo fungovat vše tak jak fungovalo doposud, pokud by se však objevili nějaké problémy, prosíme ihned po zjištění je hlaste na naše fórum nebo discord.

Po této aktualizaci budou následně připravovány obměny a aktualizace dosavadních systémů, které již nyní běží na SkyBlock serveru. Jedna z hlavních novinek bude přechod z nickname identifikátorů na UUID, které v offline verzi nejsou sice spolehlivé, ale jistě se vyplatí více než ty podle nicků hráčů. Těšit se tak můžete přenos hlavního SkyBlock systému, který mimo jiné v nejnovější verzi obsahuje spoustu vychytávek od pokročilé úpravy ArmorStandů, dekorativní hlavy, pokročilé funkce menů a kitů až personalizované hlášení tipů a v neposlední řadě také propojení s webovým systémem a tudíž i možnost implementace do naší Android aplikace.

V plánu je také přesun kompletního SkyCloud systému, který se stará o generování a správu ostrovů. Na toto si ale bude třeba ještě počkat, vzhledem k tomu že nechceme na serveru dělat WIPE, je třeba přemigrovat všechny data ostrovů právě do nového systému, což zabere ještě hodně času. Zároveň bude v tuto dobu ale nejspíše provedena čistka všech neaktivních ostrovů, kterých je na serveru opravdu mnoho.

Ještě je třeba zmínit, že SkyBlock server nebude kopií SkyCloud serveru. Každý ze serverů bude nabízet odlišné věci a v neposlední řadě bude také SkyCloud server ten, který bude získávat velké aktualizace a novinky jako první, jelikož je zde zavádění novinek podstatně rychlejší.

MrFiliper
07.12.2018 v 10:33