Nová hodnost Rybář a obchodování s vesničny

Vánoční atmosféra ještě neskončila, ale nový rok se rychle blíží. Pro SkyCloud server bude toto poslední aktualizace v tomto roce, a aby toho nebylo málo, máme pro vás hned několik novinek!

Nová hodnost Rybář

Zveřejnění nové hodnosti se trošku protáhlo, hlavně kvůli předešlým aktualizacím. Již nyní však na serveru můžete tuto hodnost najít a plnit další sadu úkolů, které tentokrát již nejsou zdaleka tak jednoduché, jako u předchozích hodností. Opět na vás čeká celkem 8 úkolů u hodnosti a dalších 9 denních úkolů. Na rozdíl od předchozí hodnosti Trosečník, u Rybáře se můžete opět těšit na odměny, a že v některých úkolech jsou opravdu zajímavé.

Také je třeba oznámit, že nové hodnosti prozatím neplánujeme vydávat, a to z důvodu, že je třeba nejdříve dodělat systém obchodníků. Nová hodnost tak za 14 dní nebude.

Obchodování s vesničany

Od minulé velké aktualizace jste již mohli spawnovat vesničany, ale nebylo možné s nimi obchodovat. Tato aktualizace to ale mění. Od dnešního dne tak můžete s vašimi vesničany na vašem ostrově obchodovat.

Obchodování s vesničany ale není tak běžné, jak by jste možná čekali. Psali jsme o tom, že vesničani budou napojeni na systém obchodníků, a tak se také stalo. Co to znamená? Za každý nákup, kdy Vám vesničan vydá smaragdy, zaplatíte navíc vesničanovi Wobouny. Tímto docílíme, že některé itemy, které bylo možné získat jen přes vesničany nebo později přes obchodníky, budou mít svojí cenu, pod kterou jen tak nepůjdou. Cena za jeden smaragd u vesničana je 500,- Wobounů a je jedno, u jakého vesničana nakupujete. Systém je dělán ovšem tak, aby bylo výhodnější smaragdy zakoupit od vesničanů, než později u obchodníků, kde bude cena vyšší.

Návštěvníci vašeho ostrova, kteří nepatří do vaší ostrovní skupiny, nemohou s vesničany obchodovat.

Rozšíření ostrovní skupiny

Až do dnešního dne jste mohli mít na ostrově maximálně 2 členy. Dnešním dnem se toto maximum zvedá až na 10 členů na ostrově a každý majitel ostrova si může zvětšení ostrovní skupiny pořídit. Zakoupit lze opět na /spawn kliknutím na postavičky s tímto popiskem.

Nová výhoda pro VIP a MegaVIP účty

Další novinkou je zobrazení inventáře vesničana pro hráče s VIP nebo MegaVIP účtem. Stačí si vzít do ruky klasickou truhlu a kliknout na vesničana. Zobrazí se vám menu s inventářem vesničana, na kterého jste právě klikli. To se může hodit například při krmení vesničana (chlebem, mrkví, brambory), protože uvidíte aktuální stav, kolik a čeho má daný vesničan v inventáři. S itemy v inventáři ale nemůžete jakkoliv manipulovat.

MrFiliper
27.12.2017 v 12:46