Nové webové stránky jsou tu!

Po několika měsísích vývoje nových webových stránek pro Woblex jsem se těšil, až Vám představím kompletně nový, responzivní, moderní, funkční web s hromadou nových funkcí, které Vám s radostí představím v tomo příspěvku.

Nový responzivní vzhled

Prvního, čeho jste si jistě všimli, je nový desing webu, který je témeř totožný s naší Android aplikací. To není náhoda, jelikož počátky toho webu jsou právě v době, kdy se dělal redesign Android aplikace, tedy od začátku roku 2018. Uznávám, trvalo to trošku dlouho, ale stojí to za to!

Náš web již nyní můžete bez problému prohlížet na mobilních zařízeních bez jakýchkoliv problémů s nečitelností textu a bez nutného přibližování. Nebojte se, Android aplikace neztratí svůj význam, pro tu plánujeme také daleko širší využití.

Nová funkce? Kdepak, destíky nových funkcí!

Náš starý web, který je mimochodem stále dostupný na adrese old.woblex.cz, byl tvořen mnou ve věku, kdy jsem se pracovat s webem teprve učil. I tak si ale myslím, že šlo o funkční web s pěkným designem ale omezenými funkcemi. Mnoho webů dnešních herních projektů má co závidět, ale zpět k novému webu.

Starý web byl konstruován spíše jako prohlížeč novinek, což se o novém webu říci nedá. Vzhledem k tomu, že za sebou mám pár let praxe nejen ze světa webu ale i Minecraftu, snažil jsem se vyhovět i potřebám Vás hráčů našich serverů. Pojďme se podívat na hlavní funkce nového webu.

Přehled jednotlivých serverů

Již při první návštěvě webu si nemůžete nevšimnout přehledu našich serverů v horní části úvodní stránky. Po kliknutí na jeden z dostupných serverů se Vám zobrazí stránka s detailními informacemi o serveru, galerií obrázků ze serveru nebo třeba přehled právě připojených hráčů.

To pomůže nejen nováčkům zvolit si ten správný server, ale také se na serveru alespoň základně zorientovat.

Statistiky ke všem serverům

Ke všem serverům byli přidány malé statistiky, které jistě poteší nejednoho aktivního hráče. Můžete se podívat kolik je právě aktivních ostrovů, nebo kolik bylo zhlédnutých videí za jednotlivé servery. Navíc připravujeme spousty dalších statistik. Pokud tak máte nějaké nápady, co by jste na webu rádi za statistiky viděli, budu rád, pokud se o ně podělíte.

Statistiky největších ostrovů

Tatostatistika je dostupná prozatím pouze pro SkyCloud server, brzy budeme ale migrovat SkyBlock na systém SkyCloudu a na tyto statistiky se tak mohou těšit i hráči ze SkyBlock serveru.

No a kde jí najdete? Klasicky v přehledu SkyCloud serveru v levém menu pod hlavičkou Statistiky.

Hodnoty ostrovních bloků

Často vyhledávaná funkce, která byla třeba ručně psát na fórum a nebyla tak aktuální je na novém webu již plně automatická. Můžete se tak podívat na aktuální nastavení hodnot bloků na SkyCloud serveru a udělat si přehled o tom, jaké bloky přidávají nejvíce skóre a naopak.

Je třeba však upozornit, že se aktuálně zobrazují hodnoty, které jsou přípravou pro aktualizaci SkyCloud serveru na verzi 1.14.4, která příjde velice brzy.

Uživatelský profil a nastavení

Kompletně novou částí webu je také uživatelský profil, který je dostupný všem hráčům a do budoucna bude zobrazovat Vaše statistiky ze serverů, komentáře k příspěvkům a další. Tato část je ale stále ve vývoji a bude přidána v průběhu dalších měsíců.

Další částí v uživatelském prostředí je nastavení, které nyní obsahuje zlomek nastavení, které jsou plánovány do budoucna. Již nyní si však můžete doplňit údaje k Vašemu účtu.

Minecraft účty a jejich párování

Funkci, kterou nekteří jistě již znají z Android aplikace je nyní i na webu. V nastavení najdete položku Minecraft účty, která Vám umožní propojit Váš zakoupený Minecraft účet s novým webem a Android aplikací. Poté budete moci například v aplikaci zhlédnout videa k tomuto účtu a budou se Vám zobrazovat dodatečné statistiky k tomuto Minecraft účtu.

Zároveň tímto chceme předejít jakékoliv krádeži Minecraft účtů uživateli, kteří si Minecraft ještě nepořídili.

Webový obchod s online platbou

Novinkou tohoto webu je také nový webový obchod pro prodej Premium funkcí na naše Minecraft servery. Tento obchod jsme si postavili na vlastní platformě a jsme tak kompletně nezávislí, což nám po vývoji takto propracovaného webového rozhraní dává jen výhody do budoucna.

Pro Vás hráče to již nyní znamená, že můžete všechny VIP/MegaVIP účty a další balíčky nakupovat rychle a pohodlně přes webový obchod. Ten samozřejmě podporuje platbu převodem na účet nebo přes internetovou peněženku PayPal, která podporuje i online platby kartou.

Do budoucna přidáme i Vámi oblíbené platby přes SMS přímo do webového obchodu, nyní s nimi jde platit tak jako doteď. Definici SMS platby tedy najdete na našich Minecraft serverch.

TeamSpeak a správa místností

Nedávno jsme se stali partnery TeamSpeaku a my jsme si pro Vás připravili speciální funkci, kterou ocení hlavně velcí nadšensi soukromých místností na našem TeamSpeak 3 serveru.

Nyní si totiž každý z Vás, kdo je registrovaný a přihlášený na webu, může vytvořit prozatím jednu (plánujeme i více) soukromou nebo veřejnou místnost pro osobní použití. Nastavení Vaší místnosti je tak čistě na Vás, stejně tak její zabezpečení případným heslem.

Místnost si můžete vytvořit hned teď ZDE, nebo se proklikat přes Novinky > TeamSpeak 3 server > Vytvoření místnosti, kde si místnost vytvoříte a získáte přístupový token.

Přehled Premium účtů

Máte zakoupený Premium účet, ale rádi by jste si ho prodloužili, ale nevíte kdy expiruje? Tak tento problém je již nadobro vyřešen. Ve vašem uživatelském profilu naleznete položku Premium účty, kde se Vám zobrazí všechny Premium účty, které máte zakoupené a aktuálně trvají s podrobnými informacemi.

Závěrem

Vytvořit nový web trvalo opravdu dlouho (ještě, když u toho děláte destíky věcí) i tak jsem ho za celou tu dobu testoval pouze já, proto se zde mohou objevovat nějaké chyby. Pokud nějakou najdete, kontaktujte mě prosím na discordu a já chybu opravím.

Zároveň se můžete tešit na nové funkce i po zveřejnění tohoto nového webu. V plánu je další hromada funkcí, které ale ještě nějaký ten čas na vývoj zaberou. Bude to ale jistě rychleji než u předešlého webu. Zároveň jsem otevřený Vašim nápadům. Pokud Vám na webu něco chybí, neváhejte mně napsat.

MrFiliper
10.09.2019 v 19:38
Web