Novinky na SkyCloud serveru

Po náročné aktualizaci SkyCloud serveru na verzi 1.14.4 tu máme první menší aktualizaci, která se Vám jistě bude líbit. Přidali jsme totiž věci, které jste sami chtěli na serveru vidět.

Spolupráce jsou tady! Pojďme si pomáhat navzájem!

Novinka, která byla původně plánovaná ještě před vydáním SkyCloudu na verzi 1.14.4 je tu. Od dneška můžete pomáhat svým kamarádům na jejich ostrově bez toho, aniž by jste si museli smazat svůj ostrov. Hodí se to tak například v případě, že potřebujete s něčím pomoct, tipicky třeba redstone obvody, farmy a nebo si prostě jen něco postavit.

Je třeba však zdáraznit, že ve chvíli, kdy přijmete hráčovou pozvánku ke spolupráci na ostově, tak můžete na jeho ostrově stavět, bourat, otevírat truhly a tak dále. Tudíž za případné hráčské konflikty nebudeme nést abolutní zodpovědnost, jak je také psáno v samotném varování na serveru při zadání příkazu k zaslání pozvánky.

Nově tak neleznete ve hře novou sadu pžíkazů. Pojďme se na ně jednotlivě podívat.

/is coop - Zobrazí nápovědu ke všem potřebným příkazům okolo pozvánek ke spolupráci.
/is coop invite - Pozvvete Vy (jamo majitel ostrova) hráče ke spolupráci na Vašem ostrově.
/is coop accept - Přijmete pozvánku ke spolupráci od majitele ostrova.
/is coop deny - Zamítnete pozvánku ke spolupráci od majitele ostrova.
/is kick - Ukončíte (jako majitel ostrova) spolupráci s hráčem.
/is leave - UKončíte spolupráci s majitelem ostrova.

Důložité je také zmínit, že každá spolupráce trvá 30 minut od přijetí pozvánky od majitele nebo do odpojení pozvaného hráče ze serveru. Pokud tak již nechcete spolupracovat s daným hráčem, můžete použít příkazy /is leave nebo /is kick.

Zároveň při přijetí pozvánky není hráč automaticky přesunu na ostrov majitele, ten ho musí dodatečně pozvat na ostrov příkazem /tpahere, aby jsme předešli případným problémům. Stejně jak můžete hráče vyhodit z ostrova příkazem /is kick.

Možnost zakázání spawnu phantomů

Do nastavení ostrova byla přidána možnost zakázání spawnování phantomů. Jedná se o placené nastavení ostrova a bude Vás stát 25 Wobounů každý den. Za to Vy i vaši přátelé na ostrově získají kompletí imunitu před těmtito nočními tvory. Aktivovat nastavení můžete klasicky přes menus, které vyvoláte příkazem /is settings nebo příkazem /is settings phantomspawn false.

Další malé drobnosti

Po zadání /is se nyní zobrazí ostrovní menu místo nabídky příkazů. Nabídka příkazů je ale stále dostupná pod příkazem /is help nebo jakýmkoliv špatně zadaným příkazem /is s argumentem.

Obchodníci, kteří vykupují zboží, donedávna zobrazovali nejdříve nákup itemů a poté bylo možné překliknout na výkup. Nyní v základu zobrazují výkup a poté až můžete překliknout na nákup.

MrFiliper
17.10.2019 v 12:56
SkyCloud