Přehled novinek na SkyBlock serveru

Po náročné aktualizaci SkyBlock systému, která proběhla dnes v noci, se na serveru můžete těšit spousta novinkám, které si v následujícím textu níže podrobně rozebereme.

Nový systém kitů

Systém kitů byl předělán, nyní je již také stavěn na našem SkyBlock systému a nám to tak dává maximální volnost k případným dalším rozšířením kitů a že se tak následující dny rozhodně stane.

Nově jsou kity, které náleží SkyBlock hodnostem, dostupné jednou denně. To znamaná, že můžete vybrat tento kit kdykoliv ten den a nemusíte čekat přesně 24 hodin. U kitů, které můžete čerpat pouze pomocí Premium účtů, je to stejné jako doposud. Tedy čekáte přesně na sekundu, až vám půjde kit znovu vybrat.

Později nebude možné vybírat kity, které patří hodnostem, přes /kit,  ale pouze přes navštívení jednotlivých hodností na spawnu. Tuto novinku aktuálně ale ještě připravujeme a její zveřejnění plánujeme následující dny.

Uprava armor standů

Věc, kterou jsme již před dobou zobrazovali na našem Facebooku, je nyní dostupná všem hráčům s MegaVIP účtem. U armor standů je možné upravovat spousta věcí jako jsou ruce, hlava, nohy, vybavení, posunutí apod. Příkazem /asedit nebo /armorstand zobrazíte menu, kde vyberete co s armor standem chcete dělat. Poté už si jen stačí stoupnout před armorstand, který chcete upravovat a jakýmkoliv itemem (i rukou) klikáte na armor stand, který provádí akci, kterou jste definovali v menu. Prostě pecka!

Předělaný a vylepšený systém menu

Systém menu byl od poslední aktualizace masivně zmeněn a byly přidány další funkce, které nám umožní udělat opravdu zajímavá menu pro hráče. V průběhu následujícíh dní bude funkční také nastavení vašeho profilu, které najdete v /menu. Tam si budete moci nastavit například zobrazování zpráv při smrti, získání pěněz a další.

Nový systém detekce nečinnosti na serveru (AFK)

Vytvořen byl také úplně nový systém detekce nečinnosti na serveru. Příkazy zůstavají pořád stejné, tedy /afk. Zároveň ale byla přidána obrana proti spamu a lepší určení vaší nečinnosti na serveru. Nyní jste nečinní i pokud budete například kopat u vašeho generátoru, rybařit nebo jen stát na místě.

Do příkazu /afk ale byla přidána ještě jedna novinka. Nyní mohou hráči napsat důvod své nečinnosti a sdělit tak ostatním hráčům, proč jsou nečinní. To lze jednoduše pomocí příkazu /afk zpráva, kdy do zpráva vložíte váš důvod nečinnosti.

Nový systém soukromých zpráv a změna u veřejného chatu

Předělán byl také systém soukromých a veřejných zpráv v chatu. Soukromé zprávy mají nyní lepší formát, který více zapadá do současného chatu. K soukromým zprávám se také pojí příkaz /reply pro odpověď na poslední zprávu, ten byl také předělán, ale plní stejnou funkci jako předtím.

Vzhledem k rozšíření hoaxů a spamů na serveru jsme byli nuceni se na toto téma také podívat a řešit. Proto jsou nyní všechny zprávy odeslané chatem důkladně ukládané do našich databází. Případné problémové hráče již nebude takový problém velice rychle dohledat.

Aktualizován byl také slovník sprostých slov, který nyní rozpoznává více slov.

Opravy a úpravy

Finálně opraveny byly také hologramy, které se předešlé verze "stackovaly" na sebe. To je nyní již opraveno a hologramy budou průhledné jako mají být.

V ostrovní skupině nebylo možné přidávat práva k jednotlivým členům, což je nyní v této aktualizaci taktéž opraveno. Všichni majitelé ostrova mohou přidávat práva na ostrově ostatním členům.

Změněn byl taktéž systém zobrazování jmen a hodností, které můžete nejlépe zpozorovat v novém designu tabu. Jména a hodnosti nyní lépe zapadají do celkového stylu serveru.

Shrnutí

Tentokrát se jednalo o update, který zvenku nepůsobí možná tak velice, jako ve skutečnosti je, ovšem bylo taktéž změněno spousta věcí v samotném fungování a vyřizování požadavků v systému. Testování probíhalo tradičně přibližně týden, ovšem byl by zázrak kdybych neudělal někde chybku ;). Proto prosím, jakékoliv chyby, které naleznete, ihned hlaště na můj email, nebo na náš Facebook. Díky!

Pár chyb bylo již opravno toto (ráno/dopoledne?), takže možná to již bude vše! :D

Jistě jste si všimli, že některé funkce, které na server přidáváme, již na serveru byly, nebo jsou podobné. Je tomu opravdu tak. Naším dlouhodobým cílem je totiž nahradit všechny velké a rozsáhlé pluginy, které na serveru používáme a nejsou z naší dílny, nahradit. Nevyplatí se nám upravovat takto velké pluginy, proto do SkyBlock systému přidáváme funkce a k nim dodatky, které na serveru doteď nebyly a my je potřebujeme. Za tuto dobu jsme nahradili již přibližně 70% funkcí, které máme v plánu nahradit. A jaká je v tom výhoda? Vytížení serveru se lepší, jelikož odebíráme zbytečně rozsáhlé pluginy a funkce z nich, které stejně nepoužijeme. Proto poslední rok vycházejí aktualizace v nárazových vlnách (měsících? :D) a vývoj systému trvá tak dlouho. 

Příští týden se můžeme těšit, na další aktualizaci SkyBlock serveru. Tentokrát bude primárně zameřena na změnu verze serveru. Předpokládáme, že se bude jednat o verzi 1.11.2, jelikož za 3 dny nestihneme pořádně otestovat celé fungování SkyBlock serveru na verzi 1.12 a nefunkční půlku SkyBlock serveru přeci nikdo nechce.

A na závěr...

Chytrým hlavám, co neustále tvrdí, že na serveru nejsou žádné novinky, jsme snad na pár hodin udělali v hlavě klid! :D Tak si užijeme těch pár hodin klidu a jdeme opět pracovat na další aktualizaci, ale ne, my vlastně nic neděláme! :D (nemohl jsem si odpustit, bohužel :D)

MrFiliper
04.06.2017 v 12:15