Start ekonomiky a vesničani

Poslední týdny se naplno věnujeme našemu dlouhodobému plánu, tedy obchodníkům a celkovému startu ekonomiky, aby již bylo možné postupně stavět menší automatické farmy a nemuseli jste tak vše dělat ručně. Právě nyní nastává den, kdy spouštíme ekonomiku na SkyCloudu.

Start vesničanů a farmy na železo

V této aktualizace jsme dodělali část systému obchodníků tak, že je již možné povolit spawnování vesničanů. Na obchodování s vesničany si ale ještě chvíli počkáme.

To ale znamená, že můžete začít stavět první farmy na železo, kterého bylo až dosud velmi málo. Aby jsme se poučili z chyb, které jsme udělali na SkyBlocku, zavádíme také nové pravidla pro tvorbu farem na železo. Každý ostrov tak může mít postavenou pouze jednu farmu na železo, která nebude produkovat více jak 1 Iron Golema za 5 minut. Do tohoto limitu by tedy měla spadat každá klasická farma s 10-16 vesničany.

Spawnování Iron Golemů je kontrolováno a v případě nalezení zvýšeného spawnování bude potrestán celý tým ostrovní skupiny.

Start ekonomiky, výkup železa a dřeva

Dnešním dnem také startuje ekonomika, která bude v následujících týdnech hlavním tématem a vylepšením. Vzhledem k tomu, že již máme hotové podstatné části ekonomiky, je třeba přidat do oběhu alespoň malý obnos Wobounů, s kterými se následně bude moci dále obchodovat. Na obchodníky si ještě nějakou dobu počkáme, ale i tak už bude ekonomika na serveru postupně rozrůstat.

Již od dnešního dne můžete na serveru potkat první verzi "obchodníků", nejedná se tak úplně o obchodníky jaké budou zveřejněny na začátku roku 2018, ale o první testovací verzi, kde data z ní použijeme právě na vývoj finálního systému obchodníků. První obchodník, kterého na server již nyní najdete, je kovář. Kovář od Vás bude vykupovat dřevo a železo potřebné pro tvorbu nástrojů. Za to, že mu prodáte tyto itemy, získáte Wobouny. Výkupní cena jednotlivých itemů u obchodníka se ale náhodně mění v náhodných časových úsecích. Bude tak jen na Vás sledovat vývoj ceny a rozhodnou se, jestli itemy prodáte právě teď, nebo až později. Kováře naleznete na /warp kovar, kde stačí kliknout právě na kováře, a on Vám nabídne itemy, které právě chce vykupovat.

Obchodníci jako celek jistě nebudou ještě tento rok, systém však neustále vyvíjíme, pokud tedy máte nějaké nápady, můžete se ozvat na fóru a třeba Váš nápad realizujeme. 

Wobouny a jejich správa

Již dnes můžete získávat Wobouny, připravili jsme si pro Vás náš úplně nový systém na správu Wobounů. Příkazy jsou velice podobné, ba stejné jako znáte. Příkazem /money zjistíte, kolik Wobounů právě na účtě máte, a příkazem /money send Wobouny odešlete jinému hráči. Novinkou, kterou jistě neznáte, je ale příkaz /money transactions. Tento nový příkaz Vám zobrazí veškerý pohyb na účtě. Když Vám někdo pošle Wobouny, Vy odešlete Wobouny, prodáte železo nebo dřevo, všechno se Vám zobrazí v tomto příkazu, kde si můžete vše překontrolovat.

Novinkou je také popis platby při odeslání Wobounů hráči. Příkazem /money send 50 Platba za cobblestone se jak Vám, tak odesílateli zobrazí tento popis právě při zadání příkazu /money transactions. Nutno také zmínit, že minimální částka pro odeslání Wobounů ostatním hráčům je 50 Wobounů!

Seznam nových příkazů

/warp kovar - Přemístění k obchodníkovi kovář.
/money - Zobrazí Váš aktuální zůstatek na účtě.
/money send hráč částka - Odešlete Wobouny hráči hráč v hodnotě částka.
/money send hráč částka popis - Odešlete Wobouny hráči hráč v hodnotě částka a popisem platby popis.
/money transactions - Zobrazíte první stránku posledních transakcí na Vašem účtě.
/money transactions stránka - Zobrazíte stránku stránka vašich poslední transakcí na účtě.

MrFiliper
11.12.2017 v 13:35