Velká aktualizace na SkyCloudu! Úkoly a další novinky!

První velká aktualizace na SkyCloud serveru s sebou přináší více věcí najednou, práce bylo hodně, tak se pojďme podívat na to, co jsme si pro Vás připravili.

Úkoly a hodnosti

Jak jste si jistě mohli všimnout, na serveru jsme připravovali náš vlastní systém úkolů a hodností, který dnešním dnem vypouštíme na svět. Na serveru je celkem 10 hodností, které budete moci získat právě za splněné úkoly. Postupně budeme tyto hodnosti a jejich úkoly uvolňovat, až se dostaneme až k hodnosti Velkostatkář.

Od dnešního dne můžete plnit úkoly v hodnosti Otrok, které jsou velice jednoduché. Po splnění úkolu Otrok, který se takto jmenuje, získáte nejen odměnu v podobě itemů, ale hlavně zvetšení plochy ostrova. Za každou novou hodnost získáte +50 bloků ostrovní plochy, tedy pokud jste byli Žebráci s plochou ostrova, velikost ostrova bude po splnění úkolu 100x100 bloků. Proč?

Základní velikost ostrova se mění z 64 bloků na 50 bloků. Všichni, co již mají vygenerovaný ostrov, mají samozřejmě plochu pořád 64x64 bloků i bez splnění úkolu nebo jakékoliv změny. Nově vytvořené ostrovy ale mají plochu již pouze 50x50 bloků.

Plněním úkolů a získávání nových hodností tak budete moci získat plochu ostrova až o velikosti 500x500 bloků!

Vydání nových hodností a úkolů plánujeme přibližně každých 14 dní od posledního vydání úkolů a hodnosti.

Nový systém odměn, hlasování?

Jak jste si mohli všimnout, na SkyCloud serveru nemáme žádnou možnost hlasovat pro server. Místo klasického hlasování pro Vás připravujeme aplikaci, přes kterou budete moci získávat odměny za zhlédnutá reklamní videa. Tuto novinku již testujeme s BETA testery, kteří se do tohoto testu zapojili. Po úspěšném otestování, které bude podle předpokladů trvat 14 až 30 dní, bude aplikace zveřejněna na Google Play, kde bude dostupná pro všechny hráče našich serverů. Aplikace je prozatím pouze na operačním systému Android, prozatím neplánujeme aplikaci i pro iOS.

Aplikace je v BETA testování právě proto, že je jí třeba otestovat. Vetře že otestovat aplikaci na jednom zařízení je velice málo, oproti tomu když je aplikace dostupná pro více než 15 000 různých druhů mobilů s Androidem, proto prosím omluvte případné problémy nebo pády aplikace ;) Čím více betatesterů bude, tím větší šance je, že v aplikaci v konečné fázi nebude žádná chyba.

Nastavení ostrova

Jak jste si mohli všimnout, hráči, kteří nejsou členi Vašeho ostrova mohou sbírat itemy, házet perly apod. Jak jsme již na začátku SkyCloudu psali, připravili jsme si pro Vás nastavení ostrova. Co to je?

Každý hráč má jiné potřeby a jiné záliby. Někdo na ostrově bude pořádat soutěže, jiný bude chtít klid nebo mít svůj ostrov zabezpečený. Proto Vám představujeme nastavení ostrova. Ostrov si tak budete moci nastavit podle Vašich potřeb a představ. Nyní máte možnost nastavit, jestli hráč na Vašem ostrově může vyhazovat itemy, sbírat itemy nebo používat perly. Ve vývoji jsou však další možnosti nastavení a na ostrově si tak do budoucna budete moci téměř cokoliv, co budete potřebovat.

Pokud máte nápady, co by jste chtěli nebo potřebovali jako nastavení ostrova, dejte nám vědět na našem fóru, a třeba Váš nápad zrealizujeme ;).

A jak mohu ostrov nastavit? Nově má každý hráč dostupný příkaz /island settings, který zobrazí všechno, co máte možnost aktuálně nastavit. Pojďme se ale podívat na reálné ukázky příkazů.

/island settings enderpearl true/false - Zakáže nebo povolí používání ender perel na Vašem ostrově ostatním hráčům.
/island settings itempickup true/false - Zakáže nebo povolí sbírání itemů na Vašem ostrově ostatním hráčům.
/island setting itemdrop itemdrop true/false - zakáže nebo povolí vyhazování itemů na vašem ostrově ostatním hráčům.

True je vždy jako povolit, false naopak jako zakázat. Do budoucna připravujeme také přehledné menu, které Vám zobrazí co právě máte nastavené na ostrově, ale to si ještě chvíli počkáme.

Nové příkazy

Připravili jsme si také pro Vás nový příkaz podobný příkazu /tpa. Nový příkaz vyvoláte /tpahere a zajistí teleportování hráče na Vaší pozici po jeho potvrzení hráčem, kterému jste žádost o teleport odeslali. Příkazem /tpahere accept tuto žádost potvrdíte. Nezapomeňte, že jak u příkazu /tpa accept tak /tpahere accept můžete příkaz zkrátit zadáním míso slova accept pouze písmeno a. Pak bude příkaz vypadat třeba takto /tpa a MrFiliper.

Nově si taktéž můžete vypsat hráče na serveru, kteří jsou online a právě hrají, nebo tací kteří jsou sice ve hře, ale právě nejsou přítomni (AFK). Příkazem /list tento seznam zobrazíte.

MrFiliper
15.10.2017 v 15:50