Změna ekonomiky na serveru

Již přes měsíce jsme se rozhodovali, jak udělat ekonomiku výhodnou pro všechny hráče stejně, došli jsme k razantnímu kroku, který bude velkou změnou především hráčům, kteří byli zvyklí AFKovat u cobble/stone generátorů. Proč!

Zrušen výkup kamene v centrálním obchod?!

V centrálním obchodě /shop byl zrušen výkup kamene. Výkup kamene byl nahrazen dřevem. Výkup dřeva se bude lišit v závislosti na druhu dřeva. Vědy budou uvedeny 2 druhy výkupů dřeva. Jeden druh bude vždy smrkové dřevo, druhý druh se bude náhodně měnit. Ceny výkupu jednotlivých typů dříví uvidíte v tabule níže.

Dřevo smrkové - 64 ks - 300 Wobounů
Dřevo sekvojové - 64 ks - 300 Wobounů
Dřevo břízy - 64 ks - 350 Wobounů
Dřevo z tmavého dubu - 64 ks - 350 Wobounů
Dřevo dubu - 64 ks - 400 Wobounů
Dřevo akácie - 64 ks - 450 Wobounů

Proč jste se tak rozhodli?

Téma prodeje kamene řešíme na serveru již dlouhou dobu, hráči si totiž až moc zvykli na to, že každý den si každou noc hromadně těží kámen a následně tento materiál prodají v centrovém shopu. Pojďme si jednotlivě rozebrat body, proč jsme tak udělali.

1) Znevýhodnění ostatních hráčů

Je spousta hráčů, kteří AFKovat u stone/cobblestone nemohou, což je na jednu stranu dobře, ovšem není tu vyrovnanost. U hry totiž není ani jeden hráč z této skupiny, rozdíl je pouze v tom, že hráči, kteří AFKují, nechají zapnutý počítač a jdou si na oběd, kdežto druhá skupina hráčů na oběd jde, ale nemůže z jakýchkoliv důvodů nechat počítač zapnutý.

2) Vydělané Wobouny neodpovídají vynaložené práci

Jsou tu hráči, kteří neznají jinou cestu vydělávání Wobounů, než stáním a afkováním u generátorů. Tato práce je téměř nulová, jelikož děláte to samé dokola, většina hráčů nezná jiný způsob jak si vydělat Wobouny, nebo získat materiál. To chceme změnit.

3) Zbytečná zátěž na server

Server i v nočních hodinách získává zajímavých hodnot procesorového času, přímo se vytížení procesoru podepisuje na cobble/stone generátorech, které jsou na serveru v jednu chvíli zapnuté. Při této změně výdělávání Wobounů podle předpokladů musí dojít k menší zátěži serveru, jelikož je na serveru zakázno stavět redstone farmy na stromy, celý proces bude muset hráč tvořit manuálně a to nejen pomůže ke snížení zátěži serveru, ale také k vyrování ekonomiky na serveru.



Do budoucna plánujeme ještě jednu velkou změnu, kdy se výkup nebude vztahovat jen na dřevo, ale i na ostatní materiály, ovšem ne takovým způsobem, jako je to nyní se dřevem.

MrFiliper
11.04.2017 v 22:48